Calatorie

CHINA… pentru prima oara, sau cat de repede se schimba prejudecatile…

Apus - ChinaCand nu te grabesti sa ajungi acasa, inainte de apus

Tot timpul am vrut să ajung în China. Te gandesti, faci planuri…si tot spui, la anul.

Multe din lucrurile  bune se intampla pe neasteptate, si cam asa am aflat si eu ca pleaca Gina in China (chiar rimeaza). Dintr-un telefon intr-altul am fost ultimul pe lista.

     Cand ajungi in China, relizezi ca 10 zile sunt ca o   intr-un ocean, dar…poti simti gustul. 

   Trebuie sa ajungi in China ca sa ti se schimbe prejudecatile despre China, comunismul chinez (chiar daca l-am trait pe al nostru). Oamenii sunt foarte calzi si atenti, poti poza pe oricine si oricand, toti au zambetul la ei…. Lucrurile sunt foarte bine facute, de la drumuri, autobuze, trenuri, lifturi, hoteluri, pana la obiectivele turistice, ale caror trasee si facilitati sunt cu mult peste ce mi-am imaginat. Urci pe varful muntelui cu telecabina, lift sau scari rulante si mergi prin padure pe niste alei foarte curate, care par a fi facute ieri.

    

Chinezii au chiar turism fotografic, nu 2-3 ture cu cativa oameni. Am realizat asta pe parcurs, cand credeam ca anungem primii, dar nu era asa…niciodata 🙂 Dezavantajul este ca la multe din locurile bune de peisaj, te trezesti ca mai sunt vreo cateva zeci de oameni langa tine, care redescopera rasaritul sau apusul..

xiapu, rasarit

   Avantajul este ca, daca mergi prima oara, nu pierzi timpul sa colinzi locuri, fara sa stii daca prinzi ceva de acolo. Stii sigur cam ce se poate face din anumite locuri si oricum ar fi, vii acasa cu niste poze mai mult decat decente.

   Shanghai-ul e alta poveste, acolo e strada cu oameni multi, te simti purtat de curent… 

   Aici realizezi ca exista religia Selfie-ului. Da, un chinez din 3 se pozeaza sau face poze cuiva, aproape ca si romanii nostri :))) Daca vrei sa simti strada, cauti o cafenea (una din cele cateva mii de Starbucks-uri, de ex.), la care sa ai mese afara si te uiti la lumea care trece…stai ca o piatra in apa. Nu cred ca poti fi singur pe strada niciodata in shanghai…nu ca ai avea nevoie neaparat 🙂

    Abia dupa ce ai fost in China, iti vine a te mai duce si iti dai seama cat de putin ai vazut. 

admin
written by: admin
Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Copyright © ! Content is protected !